Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el maizena
- Snuf knoflookpoeder
- Snuf uienpoeder
- Snuf paprikapoeder
- Zwarte peper uit de molen
- Optioneel fijngehakte peterselie om te bestrooien
Zoete aardappelfriet uit de oven is heerlijk en makkelijk om te maken. Lekker als bijgerecht, of in een kapsalon met zelfgemaakte kipshoarma. Serveer met Griekse (knoflook)yoghurt en sriracha, dat is een zalige combi!
Basisrecepten, Hartige keuken, Menu, Bijgerechten, Aardappelrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Boen de zoete aardappels schoon (schillen hoeft niet) en snijd ze in frietjes. Doe de zoete aardappelfrietjes in een kom met koud water zodat ze onder staan. Laat ze 30 minuten in het water liggen — hierdoor verwijder je het zetmeel waardoor ze straks krokanter bakken in de oven. Schep de zoete aardappelfrietjes uit het water en dep ze goed droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Hussel de zoete aardappelfrietjes om met zonnebloemolie — zodat ze bedekt zijn met een dun laagje. Bestrooi ze met maizena, knoflook-, uien- en paprikapoeder en zwarte peper. Verdeel de zoete aardappelfrietjes in een enkele laag over het bakblik, zorg dat ze vrij liggen en niet bovenop elkaar. Gebruik eventueel een tweede bakblik als het niet past. Bak 30 minuten in het midden van de oven, of tot ze knapperig zijn. (De oventijd is een indicatie want elke oven werkt anders, misschien duurt het in jouw oven korter of langer.) Draai ze halverwege een keer om.
Bestrooi de zoete aardappelfrietjes voor serveren met zeezout en eventueel wat fijngehakte peterselie. Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie