Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 2 grote of 3 iets kleinere zoete aardappels
- 1 kippenbouillonblokje, verkruimeld
- 25 g ongezouten roomboter
- 50 – 75 ml room (kookroom of slagroom kan allebei)
Zoete aardappelpuree. Deze zoete aardappelpuree vind ik stiekem nog lekkerder dan gewone aardappelpuree. Hoewel ik ook gewone aardappel aan deze puree toevoeg, want zo krijgt hij een volle smaak. De zoete aardappel maakt de puree wat zoeter en geeft een mooie kleur. Een topcombi dus!
Wist je trouwens dat zoete aardappel ook wel “bataat” wordt genoemd? Er zijn verschillende varianten van de zoete aardappel, zo kunnen ze wit, geel, oranje tot paars vruchtvlees en schil hebben. De smaak is zoeter dan die van een gewone aardappel en ze zitten vol met antioxidanten, vezels en vitamines. Zoete aardappels zijn lang houdbaar op een donkere en koele plek.
Deze zoete aardappelpuree smaakt heerlijk bij een biefstukje, stukje kip, beenham of een gebraden gehaktbal. Maar je kunt eigenlijk alle kanten op met zoete aardappel. Wat denk je bijvoorbeeld van zoete aardappelfrietjes, of zoete aardappelgratin? Superlekker! De laatste tijd maak ik vaak ovenschotels met zoete aardappelpuree. Met zoete aardappelpuree wordt zo’n schotel net iets spannender en wat mij betreft nóg lekkerder dan met gewone puree. Probeer deze ovenschotel met kip, sperziebonen en zoete aardappelpuree maar eens. Een hele dikke aanrader.
Probeer het zelf zou ik zeggen. Ik ben heel benieuwd wat je van deze zoete aardappelpuree vindt en wat je erbij gaat eten. Let me know!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tips!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie