Zoete-aardappelstamppot met ketjap Valess Filetstukjes

Zoete-aardappelstamppot met ketjap Valess Filetstukjes
Zodra de eerste bladeren van de bomen beginnen te dwarrelen, zingt mijn hartje steeds luider van liefdevolle stampotten. Uit steeds meer keukens hoor ik dan ook het ritmisch stampen van piepers. Maar dat gestamp gaat ook prima met zoete aardappels en pompoen; ook daarmee zet je een bijzonder smakelijk gerecht op tafel.

Daarom heb ik in dit herfststamppotje beide smaakmakers verwerkt en er met paksoi tevens een knapperige bite aan gegeven. Het Oosterse tintje komt van de gebakken Valess Filetstukjes die kort gemarineerd zijn in sojasaus, knoflook, gember en chilipeper. Kortom, met deze hippe stampvariant zingen je smaakpapillen deze herfst het warmhartigste lied!

Hoofdgerecht voor 4 personen — 25 minuten — vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappel, geschild en in middelgrote stukken gesneden
  • 450 g pompoen, in blokjes gesneden (ik gebruikte kant-en-klare pompoenstukjes uit de diepvries, maar verse pompoen is lekkerder)
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 stronk paksoi, grondig gewassen, drooggedept en fijngesneden
  • 1 duoverpakking Valess Filetstukjes, 160 g (eventueel te vervangen door quorn, kipfilet, varkenshaas of ander vlees naar keuze)
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode peper, in ringen gesneden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 tot 4 el ketjap manis
  • 1 el sesamzaadjes, licht geroosterd
  • Zonnebloemolie + sesamolie

Bereiding
Meng de Valess Filetstukjes met de ketjap manis, gemberpoeder, 1 teen knoflook en 1/3 van de chilipeper. Laat marineren. Kook de zoete aardappel gaar in een pan met 1 liter en het bouillonblokje. Voeg na 5 minuten de zoete aardappelblokjes toe en kook mee.

Verhit een koekenpan met een scheut zonnebloem- en sesamolie en laat heet worden. Voeg de paksoi toe — breng op smaak met zout en peper — en roerbak op hoog vuur, totdat hij begint te slinken. Voeg 1 teen knoflook toe en bak kort mee. Zet het vuur uit.

Giet de zoete aardappel en pompoenblokjes af en stamp ze fijn. Breng op smaak met zout en peper. Roer de paksoi, overige chilipeper en sesamzaadjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.

Veeg de koekenpan schoon met een keukenrol en verhit opnieuw met een scheut zonnebloem- en sesamolie. Voeg de gemarineerde Filetstukjes toe en bak op hoog vuur, totdat ze knapperig zijn. Verdeel over de stamppot en serveer direct.

Zoete-aardappelstamppot met ketjap Valess Filetstukjes

Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Stamppotrecepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Mmm, ik vind de combinatie van pompoen en zoete aardappel al ongelofelijk lekker, maar die gemarineerde stukjes vlees maken het geheel denk ik helemaal af!

    1. Inderdaad een heerlijke combi Ellen, de Valess Filetstukjes zijn overigens vega, maar daarom niet minder lekker. 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde