Ingrediënten
- 1 kant-en-klare pizzabodem (bijv. courgettepizzabodem van Magioni)
- 1 reep Swiss 72% chocolade, noir noisette
- 1 banaan
- Handje mini marshmallows
- Handje geschaafde amandelen
Ooit weleens een zoete pizza gegeten? Doen hoor, het is verrassend lekker. Deze zoete pizza belegd met banaan, chocolade en marshmallow is een perfect nagerecht om te serveren als je gasten hebt. Een keer wat anders dan ijs of crème brûlée. 😉
Als pizzabodem gebruikte ik een kant-en-klare pizzabodem met courgette van Magioni. Nee, dit is geen gesponsord artikel, ik ben gewoon fan van hun pizzabodems. Er zit zo’n 70 gram courgette verwerkt in de pizzabodem, maar daar proef je helemaal niks van. Moet je die gezichten van je gasten zien als je vertelt dat er ook groente in hun toetje zat. 🙂
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de pizzabodem circa 5 minuten voor in de oven, of totdat hij licht begint te kleuren.
Rasp de helft van de chocolade fijn met een rasp. Snijd de banaan in plakjes.
Bestrooi de pizzabodem met de geraspte chocolade en beleg met plakjes banaan. Bestrooi met de marshmallows (houd er een paar achter voor garnering) en geschaafde amandelen. Bak nog 2 tot 3 minuten in de oven, of totdat de randen van de pizza goudbruin zijn.
Breek de overige chocolade in kleine stukjes. Haal de pizza uit de oven. Beleg met de stukjes chocolade en bestrooi met de achtergehouden marshmallows.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie