Ingrediënten
- 4 à 5 trostomaten
- 4 eetrijpe perziken
- 1 little gem
- 75 g rucola
- Handje verse basilicumblaadjes
- 200 g mozzarella
- 140 g parmaham
- Extra vierge olijfolie
- Rode balsamico azijn
- Stokbrood of ciabatta om erbij te serveren
Gesponsord — Bij het zien en proeven van deze kleurrijke zomersalade waan ik me direct in Italië. De zoete perzik, zachte mozzarella, sappige tomaat en zoutige parmaham zijn een match made in heaven!
Serveer deze salade als lunch, voorgerecht, of met wat knapperig afgebakken ciabatta of stokbrood erbij als avondvullend hoofdgerecht.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Salades
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Haal de blaadjes van de little gem los, was ze en dep ze droog. Scheur of snijd de sla iets kleiner. Snijd de tomaten in plakken en de perziken in partjes. Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de sla over 4 borden en beleg met de overige ingrediënten. Besprenkel de salade met olijfolie en wat balsamico azijn.
Serveer met knapperig afgebakken ciabatta of stokbrood.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Vleeschwaar.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie