Bereiding
Bereid de rösti volgens dit recept.
Verhit een koekenpan met een kneep bakboter en laat heet worden. Bestrooi het kalfsvlees met zout en peper. Bak het kalfsvlees op hoog vuur in de koekenpan tot het goudbruin is. Schep uit de pan en zet opzij.
Als er geen zwarte aanbaksels in de pan zitten mag je de ui toevoegen aan het bakvet (voeg indien nodig wat extra bakvet toe). Als er veel zwarte aanbaksels in de pan zitten, veeg je de pan schoon met keukenpapier en verhit de pan opnieuw met een scheut bakboter. Fruit de ui op laag vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg de bloem toe en bak enkele minuten op laag vuur mee om de bloem te laten garen. Voeg indien nodig wat extra bakboter toe als de bloem droog bakt.
Blus af met de witte wijn, bouillon en room en breng al roerend aan de kook. Breng indien nodig op smaak met zout en peper en voeg de champignons toe. Laat de saus zachtjes pruttelen tot hij licht gebonden is en de champignons zacht zijn. (Als de saus te dik is kun je wat extra bouillon, room of water toevoegen.) Roer het kalfsvlees en de peterselie door de saus en warm nog even door. Serveer met de rösti.
om 17:35
Wij hebben deze heerlijke Züricher geschnetzeltes gisteren gegeten en het was heerlijk. Ik had nog wat parmezaanse kaas liggen en deze heb ik door de rosti geraspt wat heel lekker uitpakte.
Groet Els
om 10:39
Kaas is altijd een goed idee Els! 😉
om 11:49
Hallo,
Als ik het recept voor 2 personen maak deel ik dan de ingrediënten lijst door 2?
Alvast bedankt,
Agnes
om 15:18
Dat kan idd Agnes! 🙂
om 13:44
Hallo,
Kan ik dit recept ook zonder de witte wijn maken?
Grs Sandra
om 09:25
Ja hoor Sandra, dat kan.
om 16:12
Ik weet niet waar je vandaan komt Agnes, maar meestal zijn het Hollandse maten. Ik neem die maten aan en maak het klaar voor 2 personen. De meeste keren is het dan zo lekker dat het helemaal op gaat.
Harry uit Maastricht.