Ingrediënten
Voor een klein bakje
- 170 g zwarte olijven, zonder pit en uitgelekt (ik gebruikte een blik van 400 gram met uitlekgewicht van 170 gram) (Uiteraard: hoe beter de kwaliteit van de olijven, hoe lekkerder de tapenade. Ik gebruikte echter een blik van de goedkoopste zwarte olijven en de smaak was heerlijk.)
- 1 grote teen knoflook, gepeld
- 1 à 2 ansjovisfilets op olie (proef eerst met één, later kun je altijd nog een extra ansjovis toevoegen als je dat lekker vindt)
- 2 tl kappertjes, uitgelekt
- 1 el citroensap
- Scheutje extra vierge olijfolie
Verder nodig
- Keukenmachine met hakmes
om 00:08
wauw ik had het nog nooit gegeten. maar dat recept zal ik onthouden dat is erg lekker.
bedankt voor je recept,
ps ik haal veel receptjes hier weg en ze zijn allemaal lekker top site 🙂
om 09:51
Leuk om te horen Pascal! 🙂
om 17:12
Goedemiddag, ik kijk regelmatig even op je site voor fijne kookinspiratie. Waarvoor dank ! . En nu werd ik getriggerd door de zwarte olijven tapenade. Want ik was benieuwd of jij wel lekkere zwarte olijven had gevonden in ons land.
De meesten die hier worden verkocht zijn smakeloos, gladde schil (door de bewerking want ze horen rimpelig te zijn).
Dus … als ik in Frankrijk ben koop ik altijd de zwarte olijven daar. Op de markt of zelfs uit de supermarkt zijn ze stukken beter dan die wij in de winkels hebben. Bij voorkeur de olives à la grecque zonder wat voor een olie in het potje. Als je die smaak gewend bent wil je de laffe smaak van die wij hebben echt niet meer proeven 🙂
Nogmaals dank voor alle recepten !
Vriendelijke groet, Jacqueline