Zweedse gehaktballetjes (Köttbullar)

Zweedse gehaktballetjes in roomsaus geserveerd met friszure veenbessencompote; wie heeft ze bij een bezoekje aan het Zweedse woonwarenhuis niet geproefd? Ik ben er dol op! Maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken? De gehaktballetjes zijn zo gedraaid en de roomsaus is zo gemaakt.

Serveer de Zweedse gehaktballetjes met veenbessencompote, romige aardappelpuree en groenten zoals broccoli of rode kool.

PS Wist je dat dit gerecht in Zweden zelfs met Kerst op tafel komt!

Wereldgerechten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(2 stemmen)
16 reacties

Deel je reactie

  1. blank Elisa

    Lekker lekker lekker! Van de week deze balletjes gemaakt, erg smakelijk. Gehaktballetjes waren alleen niet helemaal stevig genoeg (had geen tijd om het gehakt te laten rusten, want ja daar ga je niet op wachten natuurlijk als je om half 7 uit je werk komt). Saus is erg smakelijk :j
    Ik had er lekker frietjes bij gedaan!

    1. Leuk om te horen Elisa! ?

  2. blank Tanja

    Mmmmm lijkt me lekker.

    Maar even een vraagje doe je het om het helemaal door te warmen in de oven? Of ….

    1. De gehaktballetjes gaan in de oven om verder te garen en om ze warm te houden. Als de gehaktballetjes tijdens het bakken in de pan al volledig zijn gegaard, kun je ze ook warm houden onder een stukje alufolie.

  3. blank Mirte

    Vandaag gegeten en vooral de saus is erg lekker! Dankjewel voor het recept.

    1. Graag gedaan Mirte. De saus is inderdaad verslavend lekker! 🙂

  4. blank petra

    Hallo,
    Ik had even vraagje kan ik de gehaktballetjes ook 2 dagen van te voren maken en weer opwarmen. Of worden ze dan droog.?

    1. Hoi Petra,

      Dat kan zeker. Wij hadden wat gehaktballetjes over en hebben ze de volgende dag gewoon opgewarmd in de magnetron. Ze waren nog steeds heerlijk! Belangrijkste is dat je ze in de koekenpan niet te lang (dan worden ze droog) bakt.

  5. Leuk, Spaanse gehaktballetjes maak ik regelmatig. Zweedse n;og niet, maar deze zien er erg goed uit.

    1. Bedankt Judith. Spaanse ballen lijken me ook wel wat! 🙂

  6. blank claudia

    net gegeten, absoluut goedgekeurd!, heb er als zuurtje de pruimenchutney bij gedaan die nu lekker op smaak is.

    1. Heerlijk Claudia!

  7. blank Elise

    Het was heerlijk! Dat gaan we vaker eten!

    1. Fijn om te horen!!

  8. blank Elise

    De compote heb je die nog opgewarmd?

    1. Nee hoor Elise, die mag je gewoon zo uit de pot erbij scheppen. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde